voor kinderen

Kinderen leren erg snel. Op jonge leeftijd verloopt het leerproces nou eenmaal makkelijker in vergelijking met mensen die zich in een latere levensfase begeven. Op spelenderwijze leren kinderen al snel een taalstructuur. Vroeg taalonderwijs is dan ook erg populair. Niet alleen om de talenknobbel te versterken, maar minstens net zo belangrijk: het stimuleert de algemene cognitieve ontwikkeling van het kind. Dat blijkt uit verschillende onderzoeken, waaronder die van Hilchey & Klein uit 2011.

Globalisering speelt ook een belangrijke rol bij de populariteit van vroeg taalonderwijs. Kinderen komen al op jonge leeftijd in aanraking met een vreemde taal. Onder andere door social media. Op deze manier leeft eigenlijk iedereen ‘wereldwijd’. Voor de fysieke wereld telt dat net zo goed. Denk bijvoorbeeld aan een gezinsverhuizing naar het buitenland, omdat vader of moeder daar start met een nieuwe baan. Of het contact met familie in het buitenland. Goed communiceren op internationaal niveau kent dus vele voordelen.

Ik heb de afgelopen tijd met Desirée aan mijn Nederlands gewerkt. Ik heb de bijles als erg goed ervaren. Desirée was een fijne lerares. Ze dacht met me mee waar ik mezelf nog in kon verbeteren, waardoor mijn Nederlands vooruitging.

Isabel

Ik vond het fijn om extra uitleg te krijgen en oefenopdrachten en ik vond de uitleg altijd fijn.

Job